Louis’ Logbook

Gebrek aan opleiding en training van medewerkers binnen uw organisatie is misschien wel de grootste oorzaak van de verborgen verliezen binnen uw organisatie.

Met de OEE Toolkit kunnen uw medewerkers keurig in kaart brengen wat de aard van de stilstanden zijn gedurende de tijd dat uw productie-installatie effectief had kunnen produceren. Uw medewerkers moeten dan wel een goed begrip hebben Overall Equipment Effectiveness en van de verschillende soorten stilstanden die inzicht geven waar uw grootste verliezen zich bevinden.

Bewustzijn over OEE trainen

Een awareness training over het begrip OEE en de soorten stilstanden is hiervoor erg geschikt. Als uw medewerkers begrijpen waarom ze stilstanden moeten registreren en wat dit voor hun eigen werkzaamheden en voor de organisatie als geheel kan betekenen dan zullen zij eerder geneigd zijn hier een positieve bijdrage aan te leveren.

Naast inzicht hebben in soorten stilstanden is het ook belangrijk om gemakkelijk te kunnen werken met de OEE Toolkit. Het kunnen opstellen van dagrapporten en het kunnen uitdraaien van verliesanalyses in de vorm van Pareto’s en andere grafieken hoeft niet perse een vaardigheid te zijn die alle operators moeten kunnen uitvoeren maar is zeker een vaardigheid waarover teamleiders moeten beschikken.

OEE training als basis voor continu verbeteren

Bovenstaande is een van de essentiële bouwstenen om continu verbeteren goed van de grond te krijgen. Als productie-organisatie zult u continu streven naar het verbeteren van prestaties zowel voor wat betreft volume, kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en niet te vergeten employability. Ondanks dat opleiding en training belangrijk is om het bewustzijn, kennis en de  vaardigheden van uw medewerkers te vergroten blijkt in de praktijk dat met name in het midden en klein bedrijf de aandacht voor opleiden en trainen onvoldoende gestructureerd is.

Een productie-organisatie met ongeveer 250 FTE, waar ook nog eens in ploegendiensten wordt gewerkt beschikt vaak niet eens over een eigen afdeling Training en Opleiding. Waardoor deze taak dus op de schouders komt van een enkele teamleider.

Voor wat betreft de kennis over het inrichten, administratief beheer en het opstellen van rapportages en analyses uit de OEE Toolkit is dit niet anders. De kennis zit vaak bij enkele personen, teamleiders en IT beheerders. Laat dit nu toevallig ook een groep functionarissen zijn die nogal eens wisselen van functie – of erger nog – van bedrijf.

Verborgen verliezen zichtbaar maken

Wij van FullFact vinden het daarom erg belangrijk dat iedereen die met onze software in aanraking komt weet wat er van hem of haar verwacht wordt:

  • Voor de operators die de stilstanden moeten invoeren betekent dit dat ze de juiste keuzes moeten maken en een goede omschrijvingen kunnen invoeren.
  • Teamleiders en administrators moeten eenvoudig instellingen kunnen aanpassen zoals productcodes, eenheden, omsteltijden, etc. En daarnaast uiteraard rapportages en grafische overzichten kunnen samenstellen die relevant zijn voor het verbeteren van de resultaten.

Om te voorkomen dat de kennis over het gebruik van onze software vermindert binnen uw organisatie, heeft FullFact OEE trainingen en workshops waarmee wij u kunnen ondersteunen. In essentie kunnen alle workshops en trainingen in nauw overleg op maat worden samengesteld waarbij de opleidingsbehoefte bepalend is voor de inhoud.

Mocht u interesse hebben of er een vrijblijvend gesprek willen hebben, neem dan contact op of lees hier meer over onze OEE Trainingen »

Recent Posts

Zo ontwikkelen we nieuwe oplossingen 👉🏻 CAB

Zo ontwikkelen we nieuwe oplossingen 👉🏻 CAB

Op 24 november hield FullFact Solutions haar jaarlijkse Customer Advisory Board meeting met een aantal belangrijke klanten, gehost door onze klant Nutricia Danone. Met een geweldige rondleiding in de nieuwe productiefaciliteit in Haps, het delen van ervaringen, het...

Lees meer
Nieuwe partner TSS Cross Media Group

Nieuwe partner TSS Cross Media Group

FullFact Solutions, een toonaangevende leverancier van OEE (Overall Equipment Effectiveness) en productiviteitsbewakingsoplossingen, en TSS, een toonaangevend bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van digitale visuele communicatieoplossingen, hebben hun...

Lees meer