Voor u aan de slag gaat met OEE, zou u de volgende vragen moeten stellen: wat is uw doel? Welke problemen wilt u oplossen?

Elk bedrijf is anders. Elke machine in dat bedrijf is anders. Afhankelijk van uw specifieke situatie, zal uw team alleen dat vinden waarvan u bereid bent ernaar op zoek te gaan. De kracht van OEE software wordt niet bepaald door de data die u verzamelt. Het gaat er om hoe deze data worden gebruikt.

Eerste stappen

Krachtige analyses beginnen met krachtige definities en configuraties. Hoe beter u vooraf de gegevens definieert die moeten worden verzameld, hoe beter de potentiële kwaliteit van de verzamelde gegevens om later de juiste analyses van de verliezen te kunnen maken. Wij geloven niet in eindeloze hoeveelheden data. Bij FullFact willen we minimale data verzamelen. Maar: de data die we wél verzamelen, moet het mogelijk maken om de verliezen beter in kaart te brengen. Dit is een voorwaarde om te ontdekken wat het potentieel voor verbetering is!

Totale vrijheid van configuratie

Doel was en is nog steeds om ELK verlies op ELKE machine in kaart te brengen. Dit vraagt om flexibiliteit waar het gaat om de definitie van verliezen registreren. De FullFact OEE Toolkit Suite geeft absolute vrijheid van configuratie, ondersteunt de OEE Industry Standard en zorgt voor standaardisatie tussenmachines, afdelingen en fabrieken.

Recent Posts

FullFact wordt een DECIDE4ACTION bedrijf

FullFact wordt een DECIDE4ACTION bedrijf

Wij zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat FullFact de krachten heeft gebundeld met DECIDE4ACTION! DECIDE4ACTION, een toonaangevend bedrijf op het gebied van productiesoftware, kondigt de volledige overname aan van FullFact Solutions, het bedrijf voor overall...

Lees meer
Is een hoger OEE percentage beter?

Is een hoger OEE percentage beter?

Dat hangt af van de doelstellingen van uw bedrijf. Wilt u dat de machines betrouwbaarder zijn? De kwaliteit constanter? Kleinere batches produceren? Sneller draaien, of juist wat langzamer maar stabieler? Het OEE percentage kan helpen om te bepalen welke verbeteringen nodig zijn om aan uw bedrijfsdoeltellingen te halen.

Lees meer