Voor u aan de slag gaat met OEE, zou u de volgende vragen moeten stellen: wat is uw doel? Welke problemen wilt u oplossen?

Elk bedrijf is anders. Elke machine in dat bedrijf is anders. Afhankelijk van uw specifieke situatie, zal uw team alleen dat vinden waarvan u bereid bent ernaar op zoek te gaan. De kracht van OEE software wordt niet bepaald door de data die u verzamelt. Het gaat er om hoe deze data worden gebruikt.

Eerste stappen

Krachtige analyses beginnen met krachtige definities en configuraties. Hoe beter u vooraf de gegevens definieert die moeten worden verzameld, hoe beter de potentiële kwaliteit van de verzamelde gegevens om later de juiste analyses van de verliezen te kunnen maken. Wij geloven niet in eindeloze hoeveelheden data. Bij FullFact willen we minimale data verzamelen. Maar: de data die we wél verzamelen, moet het mogelijk maken om de verliezen beter in kaart te brengen. Dit is een voorwaarde om te ontdekken wat het potentieel voor verbetering is!

Totale vrijheid van configuratie

Doel was en is nog steeds om ELK verlies op ELKE machine in kaart te brengen. Dit vraagt om flexibiliteit waar het gaat om de definitie van verliezen registreren. De FullFact OEE Toolkit Suite geeft absolute vrijheid van configuratie, ondersteunt de OEE Industry Standard en zorgt voor standaardisatie tussenmachines, afdelingen en fabrieken.

Recent Posts

OEE Training en Cursussen

OEE Training en Cursussen

Gebrek aan opleiding en training van medewerkers binnen uw organisatie is misschien wel de grootste oorzaak van de verborgen verliezen binnen uw organisatie. Met de OEE Toolkit kunnen uw medewerkers keurig in kaart brengen wat de aard van de stilstanden zijn gedurende...

Lees meer
Het belang van OEE: Gebruik OEE waar het voor bedoeld is

Het belang van OEE: Gebruik OEE waar het voor bedoeld is

Heeft u dat gevoel ook wel eens. Dat u samen met uw partner op uw vrije dag een klus heeft geklaard. Bijvoorbeeld het op orde brengen van uw tuin of het opknappen van één van uw kamers in huis. En dat u dan op het einde van de dag aan het nagenieten bent van het...

Lees meer