Louis’ Logboek
Customer Care Manager FullFact Solutions

Elke week ga ik op bezoek bij bedrijven die onze software gebruiken, de OEE Toolkit. Onze software wordt gebruikt door uiteenlopende organisaties. Een geweldige baan, wie krijgt immers de kans om elke week verschillende bedrijven te bezoeken, variërend van food, staal, farmaceutica en bouwmaterialen? In feite komt het erop neer dat onze software van toepassing is op alle bedrijven waar mensen en machines samen tastbare producten produceren of verwerken.

Mijn bezoeken zijn voornamelijk gericht op het onderhouden van contact met gebruikers van onze software, zoals productiemanagers, teamleiders, kwaliteitsmanagers, automatiseringsdeskundigen en technische-dienstmanagers. En natuurlijk met CI-managers indien van toepassing. Ik heb het graag met hen over hun ervaringen en de resultaten die ze hebben bereikt met de OEE Toolkit. Wat me opvalt is dat veel managers de OEE Toolkit graag gebruiken als een managementtool. Het dashboard geeft hen direct online informatie over de voortgang van de productie. Daarmee hebben ze een hulpmiddel waarmee ze andere afdelingen kunnen managen, zoals productieplanning, technische service, kwaliteit en dergelijke. Op zich is hier niets mis mee, maar ik zou graag een lans breken voor een beter gebruik van de OEE Toolkit op de productievloer.

Op dit moment is er een duidelijk tekort op de arbeidsmarkt, vooral voor wat betreft goed opgeleide procesoperators. Dit tekort zal voorlopig alleen maar toenemen. Jongeren, maar ook ouderen, zijn steeds meer op zoek naar zinvol werk, dat vraagt om betrokkenheid en erkenning oplevert. Onlangs vertelde een productiemanager me: “Ik doe nu hetzelfde werk als bij mijn vorige werkgever, met het verschil dat ik nu een product maak waarover ik me goed voel en waar ik trots op ben”. Dat is precies waar het om gaat als u goede procesoperators wilt behouden of aantrekken. Dat zij erkenning krijgen voor hun kennis en vaardigheden vergroot hun betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Waardering en erkenning, daar gaat het om.

En dat is nu precies wat we kunnen bereiken. Door de OEE Toolkit zo dicht mogelijk bij de productievloer te brengen. De operator op de productievloer kan met de OEE Toolkit gemakkelijk aanwijzen waar de productieverliezen zitten. De operator tenslotte heeft gedetailleerde informatie over shutdowns en kan bepalen welke verliezen kunnen worden aangepakt op basis van de servicerapportage, in overleg met hun manager en op basis van doelstellingen. Deze aanpak vereist een zekere basisvaardigheid van operators en maakt ze ook deels verantwoordelijk voor het resultaat, met betrokkenheid en erkenning tot gevolg. Bovendien zal uw werknemer net zo trots zijn op het resultaat als u.

Louis Hopstaken
Customer Care Manager

Recent Posts

Zo ontwikkelen we nieuwe oplossingen 👉🏻 CAB

Zo ontwikkelen we nieuwe oplossingen 👉🏻 CAB

Op 24 november hield FullFact Solutions haar jaarlijkse Customer Advisory Board meeting met een aantal belangrijke klanten, gehost door onze klant Nutricia Danone. Met een geweldige rondleiding in de nieuwe productiefaciliteit in Haps, het delen van ervaringen, het...

Lees meer
Nieuwe partner TSS Cross Media Group

Nieuwe partner TSS Cross Media Group

FullFact Solutions, een toonaangevende leverancier van OEE (Overall Equipment Effectiveness) en productiviteitsbewakingsoplossingen, en TSS, een toonaangevend bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van digitale visuele communicatieoplossingen, hebben hun...

Lees meer