Customer case Wienerberger

Wienerberger vertelt waarom zij kozen voor OEE Toolkit

“ONZE DAGSTART IS HET BELANGRIJKSTE MOMENT VAN DE DAG”

OEE Toolkit zet buikgevoel om in procesgericht denken

“Door OEE Toolkit te gebruiken, werd het veel gemakkelijker om te detecteren waar we verbeterslagen konden maken”, zegt Han van Aanholt, Plant Manager en Ruud van Tour, Technisch Manager bij Wienerberger. De ontdekking van OEE door een van de grootste dakpanproductielocaties van Nederland.

Over Wienerberger

Wienerberger en FullFact werken samen sinds 2003.

Wienerberger is marktleider op het gebied van keramische bouw- en bestratingsmaterialen. Ze opereren wereldwijd, van Bulgarije tot Rusland en Zwitserland. De dakpannen worden geproduceerd in Tegelen en Deest. Het productieproces is volledig geautomatiseerd. Een pers slaat de vorm van een dakpan uit klei, waarna het in droogkamers wordt gedroogd en desgewenst van een kleur (engobe of glazuur) wordt voorzien. Vervolgens wordt de tegel gebakken in een oven. In Nederland zijn er drie fabrieken die dakpannen produceren. Wekelijks verlaten meer dan 1 miljoen dakpannen en bijbehorende producten de fabriek.

Meer weten?

We hebben een pdf samengesteld met alle informatie. Deze kunt u downloaden. Wienerberger deelt meer diepgaande informatie over hun ervaring met OEE en OEE Toolkit.

Het laatste nieuws over Overall Equipment Effectiveness