Over FullFact

Wie zijn wij

Wij zijn pioniers en OEE Toolkit experts

We verbinden mensen en technologie om productiviteit te verbeteren

Onze missie is de kwaliteit van het beroepsleven van tenminste 1 miljoen mensen in de productiesector te verbeteren en onze klanten te helpen hun productiviteit en machine-effectiviteit voortdurend te verbeteren.

 

FullFact Solutions ondersteunt met plezier en passie productieteams en management met de OEE Toolkit, om zo de verborgen verliezen in productiefaciliteiten te vinden, in kaart te brengen en vervolgens te elimineren.

Uw OEE verbeteren betekent:

  • Meer producten
  • Minder afvalproducten en nabewerking
  • Minder kosten
  • Minder afval
  • Minder stress
  • Voorspelbare en betrouwbare productiviteit
“Onze klanten managen fabrieken en genereren geld door waarde te creëren. Deze waarde wordt tijdens elke nieuwe productiecyclus door machines gecreëerd. Als er een verloren cyclus is, gaat daarmee ook waarde verloren. Er gaat echter ook waarde verloren bij de machine, met elke verloren cyclus. Elke verloren cyclus betekent verloren geld. Wij zijn de pionier en expert in het opsporen en visualiseren van alle verliezen.”
Max Marinissen

Managing Director, FullFact Solutions

Pioniers sinds

De basis van de OEE Toolkit ligt in 1995, toen de eerste commerciële OEE Toolkit software ontwikkeld werd. Bedrijven over de hele wereld gebruiken onze OEE-software. We blijven ons continu ontwikkelen om aan de huidige software eisen blijven voldoen.

Productielijnen

Onze OEE Toolkit suite wordt gebruikt in meer dan 5,000 productielijnen, in honderden middelgrote en grootschalige, internationaal opererende productieorganisaties in FMCG, Pharma, Tech, bouwmaterialen, de chemische en textielindustrie.

OEE Toolkit specialisten

Het is onze missie om het uitzonderlijk eenvoudig en transparant te maken om verliezen op te sporen en te visualiseren en om continu verbeteringen in de productiviteit te realiseren. Wij bieden alle OEE diensten voor een succesvolle implementatie.

Wij geloven in mensen

De mensen die bij FullFact werken begrijpen de ware betekenis van het verbinden van mensen en technologie

Peter Deelen

Peter Deelen

Herman Guichelaar

Herman Guichelaar

Tjerk Hellekamp

Tjerk Hellekamp

Lizette van der Loo

Lizette van der Loo

Max Marinissen

Max Marinissen

Lucas Povel

Lucas Povel

Martien Strauven

Martien Strauven

Elias Tsouvelekidis

Elias Tsouvelekidis

John Tubbing

John Tubbing

Onze werkwijze

MONOZUKURI-KATA

De belangrijkste principes van TPM, Lean, Six Sigma en andere methodieken zijn gebaseerd op dezelfde 6 routines (‘Kata’). Monozukuri (‘dingen maken’) is ‘De kunst van het produceren’. Alles wat we doen leggen we langs die meetlat – net als u, in uw zoektocht naar Operational Excellence.

Het Ware Noorden als kompas

Miljoenen mensen in fabrieken maken elke dag opnieuw goederen die ons leven prettiger maken. Het is ons doel om die organisaties en mensen te ondersteunen zodat ze hun werk op de best mogelijke manier kunnen doen.

Verliezen in kaart brengen

Stress, kosten, ongevallen en afval ontstaan wanneer de waardecreatie wordt belemmerd. Het is ons vak om die – vaak verborgen – verliezen genadeloos in kaart te brengen.

Verliezen elimineren

Verliezen in kaart brengen is niet genoeg. Ze moeten worden opgespoord en geëlimineerd. Wij bieden het kompas om dit voor elkaar te krijgen.

Flow creëren

Bij de connected factory gaan de fysieke waardestroom en de informatiestroom naadloos hand in hand. Stabiele OEE maakt het mogelijk om machines te verbinden.

Visualiseren & standaardiseren

Produceren is de kunst van het reproduceren. Door te doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Om maximale flexibiliteit te bereiken, gebruiken wij duidelijke en relevante normen die we visueel maken en onderdeel maken van het proces.

Respect voor mensen

We respecteren mensen. Wij ondersteunen de mensen die machines bedienen, ontwerpen, bouwen en/of onderhouden. Wij ruimen alle oorzaken uit de weg die ervoor zorgen dat productieteams niet kunnen excelleren, om te voorkomen dat ze gaan werken in een productie-omgeving die het beter op orde heeft.

Wat we bereiken?

Het assortiment wordt breder, partijen worden kleiner, time to market wordt korter, eisen aan kwaliteit, veiligheid, bezorging en kosten worden groter, maar éénding verandert nooit: de daadwerkelijke waardecreatie vindt plaats aan de machine, bij elke succesvolle productiecyclus. Als gevolg hiervan boeken we vier grensverleggende resultaten:

Transparantie

Met FullFact OEE Solutions kunnen de teams op de werkvloer met feiten en cijfers bewijzen wat er werkelijk aan de hand is. Iedereen spreekt dezelfde taal. In plaats van discussies, excuses en elkaar de schuld geven, gaan teams beter samenwerken en zelfstandig actie nemen.

Vooruitgang boeken

Jij en de werkloer kunnen nu de problemen oplossen die eerder verborgen waren. OEE stelt duidelijke doelen en zorgt voor een gemeenschappelijke taal. OEE versterkt teams en werknemers, bottom-up en top-down. OEE onderbouwt vooruitgang met feiten en cijfers.

Verbetering triggeren

Als het gaat om waarde toevoegen, zorgt OEE ervoor dat u alle informatie krijgt die u nodig heeft om verbeteringen door te voeren. Het is een solide basis voor uw Industry 4.0, die mensen, processen, machines en software samenbrengt.

Zorgen voor een betere toekomst

Verliezen leiden niet alleen tot stress bij mensen, maar ook tot een onnodig hoge carbon footprint, verspilling van grondstoffen en van tijd. Door deze verliezen op te sporen, dragen wij op een positieve manier bij aan het milieu.

Kortom: iedereen kan invloed uitoefenen en zal meer gedreven zijn in zijn werk, omdat gesprekken voortaan gebaseerd zijn op feiten en cijfers.

Op het eerste gezicht lijkt OEE heel eenvoudig.

Is dat ook zo?

OEE kan, afhankelijk van wie er aan de touwtjes trekt, onderhouden, creëren of vernietigen. Daarom is het belangrijk dat iedereen begrijpt hoe OEE het werk kan verbeteren, hoe OEE kan worden gebruikt en hoe de gewenste resultaten ermee kunnen worden bereikt. Waarom? Omdat wij geloven in ‘systemische verbetering’: de kracht van een sociaal en technisch systeem dat feilloos samenwerkt. Hoe complex dit ook is, onze OEE oplossing maakt het eenvoudig. Dat komt waarschijnlijk door onze nuchtere Nederlandse mentaliteit.

Onze OEE Toolkit & Services

Wij zijn de pionier in OEE oplossingen. We verbinden mensen en technologie om productiviteit te verbeteren.

Ontdek de wereld van Overall Equipment Effectiveness

Wat je niet ziet, kun je ook niet verbeteren. Onze OEE Toolkit Suite legt bloot welke verliezen – of die nu machine- of procesgerelateerd zijn – moeten worden aangepakt. We leggen de voordelen en mogelijkheden van OEE heel simpel uit.