Overall Equipment Effectiveness Workshops

Overall Equipment Effectiveness workshops die u en uw organisatie helpen om OEE maximaal in te zetten

Workshops voor elke fase van OEE

Waarom zou u deelnemen aan workshops Overall Equipment Effectiveness? In onze OEE Workshops leert u de juiste dingen op het juiste moment. U kunt zich concentreren op het verbeteren van de productiviteit, terwijl wij u helpen om uw team de benodigde kennis te geven voor de volgende fase.

Workshops stap 1: PLANNEN

Voordat u aan de slag gaat. De eerste stappen in OEE

Als u niet zeker weet of OEE u verder kan helpen. We hebben verschillende mogelijkheden, variërend van een eerste ‘Voor welk probleem is OEE een oplossing?’-workshop, een OEE ROI Quick Scan of zelfs een on-site Pilot – Try Out. Het kan allemaal.

Quick-scan implementatie

Door een quick-scan uit te voeren, kunnen we antwoord geven op vragen over de impact van de OEE Toolkit Suite implementatie. Bijvoorbeeld: wat kost een OEE implementatie? Wat kunt u verwachten? Welke invloed heeft een OEE Toolkit implementatie op de werkdag van mijn medewerkers?

Bewustwording

Een high-end workshop om de neuzen van alle betrokkenen dezelfde kant op te krijgen voor wat betreft de huidige uitdaging en de strategie om continu verbeteren een boost te geven.

Multi-locatie standaardisatie

Hoewel machines, en dus OEE-definities, van elkaar kunnen verschillen, is het noodzakelijk om een gemeenschappelijke OEE-werkmethode te creëren binnen verschillende locaties om zo een gemeenschappelijke taal te kunnen creëren.

Hoshin Kanri - Beleidsimplementatie

Hoe stelt u doelen van bedrijfsniveau naar machineniveau? Voor verschillende machines de (OEE) doelen op één lijn brengen, om de doelinstellingen op een hoger niveau te krijgen.

Meer informatie over deze OEE workshops?

Vraag meer informatie aan over deze OEE workshops als u hulp nodig heeft bij de stap PLANNEN in het OEE optimalisatieproces.
New to OEE? An OEE Quick Scan is the best next step to get you started.

Workshop stap 2: DOEN

Tijdens het versnellen. Aan de slag

De eerste fase is de technische installatie van de OEE Software Suite. Onze experts helpen uw technische medewerkers met een snelle introductie en implementatie van de software. Voor u het weet, lopen de metertjes. En daarmee bedoelen we binnen enkele uren.

De ‘Big Six’

Na de technische implementatie, moeten machine-specifieke (OEE) definities worden vastgesteld. Om alle potentiële verliezen te visualiseren (‘Six Big Losses’), zullen de definities met de meeste impact, toegespitst op uw situatie, samen met het team worden opgesteld. Deze workshop kan worden gecombineerd met de OEE Toolkit Introductie Training.

OEE Introductie

De basis van OEE. De cursus is beschikbaar in verschillende varianten, afhankelijk van de doelgroep: managers, beheerders of de werkvloer.

OEE voor het management

Een interactieve cursus waarin wordt uitgelegd hoe OEE-informatie kan worden ‘gelezen’ en vertaald in acties.
‘Hoe OEE kan worden gebruikt om de gewenste gedragsveranderingen te bereiken’ is de kern van deze cursus.

OEE Werkvloer

Een korte training voor operators. De focus ligt vooral op het waarom van OEE en hoe u de juiste gegevens verzamelt. Korte introductie tot de analyses.

OEE Teamleider

Focus op de voorbereiding van het dagelijks overleg met het management: hoe controleert u de integriteit van de data? Hoe bereidt u dagelijkse en wekelijkse grafieken en rapportages voor? Hoe gaat u om met veranderende masterdata?

OEE Administrator

Deze cursus behandelt alle technische aspecten van onze OEE Toolkit Suite. De training is gericht op het installeren, configureren en bewerken van masterdata, lokalisatie en gebruikersinterfaces.

Meer informatie over deze OEE workshops?

Vraag meer informatie aan over deze OEE workshops als u hulp nodig hebt me de stap DOEN in het OEE optimalisatieproces.

Workshops stap 3: CONTROLEREN

Nadat u gaat versnellen. Doet het systeem wat het moet doen?

Controleer alles nog eens, voordat u aan de slag gaat.

Maandelijkse OEE Review

Om focus te houden, kan het zinvol zijn om maandelijks gegevens en verliezem te analyseren. Zo blijven de teamleiders op de juiste weg. Regelmatige feedback van CI-experts kan kansen blootleggen.

Gap Analyse

Als de doelen duidelijk zijn, kan de kloof worden geanalyseerd en kunnen alle betrokken partijen een aanvalsplan opstellen om de kloof te dichten.

Analyse en Evaluatie

De analyse- en evaluatieworkshop wordt uitgevoerd door een expert die u leert te analyseren, conclusies te trekken en dier ervoor zorgt dat uw organisatie optimaal gebruikmaakt van onze OEE Toolkit Suite. In deze workshop ontdekt u hoe u het productieproces verder kunt verbeteren.

Follow-up voor de werkvloer

Na ongeveer twee maanden data verzamelen is het tijd om de werkvloer, support-afdelingen en management samen op één lijn te krijgen. Wat hebben we geleerd? Wat heeft aandacht nodig? Wat kan er worden verbeterd? Wie kunnen we waar helpen? Dit zou een goed uitgangspunt zijn voor het continu verbeterproces.

OEE: Dagelijks Management

Deel 1: hoe zet u een dagelijkse managementstructuur op, hoe gebruikt u de OEE Toolkit Suite als een dagelijks stuurinstrument? Hoe organiseert u verbeterprojecten en nieuwe gewoontes?

Deel 2: Hoe maakt u de juiste analyses om dagelijks effectief te sturen?
Hoe gebruikt u visualisatie en overleg over performance?

Meer informatie over deze OEE workshops?

Vraag meer informatie aan over deze OEE workshops als u hulp nodig hebt met de stap CONTROLEREN in het OEE optimalisatieproces.

Workshops stap 4: HANDELEN

Tijdens het versnellen. Verbeter steeds uw OEE!

Zodra de verliezen in kaart zijn gebracht, kunt u actie nemen. Een Gap Analyse of follow-up workshop heeft u een plan opgeleverd. Afhankelijk van om welke verliezen het gaat, zijn er veel verschillende mogelijkheden.

SMED

Single Minute Exchange of Die is een bewezen methode om uw insteltijd zonder enige investering te verminderen. Het resultaat is doorgaans een vermindering van 50 tot 90 (!)% insteltijd.

Autonome Onderhoud Implementatie

In zeven stappen worden reinigings-, smeer- en inspectietaken overgedragen van de onderhoudstechnici naar de operators. Dit geeft de afdeling Onderhoud “ogen en oren” aan de machine en levert de technici tijd op, terwijl operators meer kennis krijgen en meer betrokken zijn (eigenaarschap).

Preventieve Onderhoud Implementation

Er vindt een verschuiving plaats van traditioneel correctief onderhoud (repareren als het stuk is) naar preventief onderhoud. Van onverwachte storingen naar geplande onderhoudsstops.

Problemen Oplossen ‘Small Group Activity’

Er is geen probleem dat uw mensen niet zelf kunnen oplossen. Echter, dat vraagt wel om de juiste benadering. SGA activiteiten (Small Group Activity, ‘kaizen team’), samen met OEE, zijn het geheim achter Zero Loss, Zero Defect.

Push naar Pull conversie

In plaats van te proberen het onplanbare te plannen, kunt u het beter simpel houden en zorgen voor visuele Kanban- en Fifo-systemen.

Makigami Process Verbetering

Verkort de doorlooptijd en stabiliseer elk bedrijfsproces in drie fases:
analyse van de huidige situatie, analyse van de verliezen, toekomstig ontwerp.

Visuele Werkomgevingen (5S)

Het creëren van georganiseerde werkomgevingen vormt de basis voor elke verbetering. Hoe simpel dit ook klinkt, het is verrassend moeilijk als dit goed gebeurt en extreem krachtig.

Meer informatie over deze OEE workshops?

Vraag meer informatie aan over deze OEE workshops als u hulp nodig hebt met de stap HANDELEN in het OEE optimalisatieproces.

Begin nu uw eerste OEE-meting

Deze aantrekkelijk geprijsde OEE Starterkit bevat alles wat u nodig heeft voor uw eerste en snelle op OEE gebaseerde productiviteitsverbetering; inclusief onze OEE Toolkit, service en ondersteuning. Deze out-of-the-box oplossing biedt u semi-automatische dataverzameling, geen gedoe met apparaten, veel mogelijkheden voor foutpreventie en goede analyses. Het draait in no time, inclusief training. De oplossing kan makkelijk worden uitgebreid als u toe bent aan de volgende OEE stap.